New Woensel Market
2011, Eindhoven, Netherlands

The idea is to create a new Woensel Centrum using one existing industrial building and having better climatic conditions.
The objectives are to link it with the shopping line in the North of Eindhoven, to take advantage of the Netherlands weather and to open the spaces for having more public space.

The site is in bad conditions and some buildings are abandoned.

We have an industrial building and we keep the structural walls of bricks and add new platforms and connections for the elevations. The result is a public space in differents levels. We add a roof and have better climatic conditions for the markt.

The orientation of the roof is South-West, the same of the wind of Eindhoven. We decided to put a big garden in the back for the public like a green heart.

 

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
< Back